1342691740Untitled-2.jpg
  Cultuurladder Brielle - nieuwsbrief

Op www.cultuurwebbrielle.nl vindt u de cultuurladder, de culturele agenda van Brielle.
Als u elke week op de hoogte gehouden wilt worden van wat er allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur in Brielle, schrijft u zich dan hier in voor de 'Cultuurladder - nieuwsbrief'.
 

 

[NEWS_DOMAIN]
 

Cultuurladder week 46

Geachte heer/ mevrouw,

Soms gaat er wel iets mis met de Cultuurladder. Zo ook vorige week, sommigen onder u hebben er twee ontvangen, ook één van de week ervoor. Ik kan niet zien waar het mis is gegaan, dus ik hoop dat het niet meer voorkomt.

Expositie Krijn van Driel
Op dit moment is er een expositie van onze eigen Krijn van Driel te zien. Krijn organiseert met onze werkgroep buitenactiviteiten in de binnenstad, maar is natuurlijk ook al jarenlang een alom gerespecteerd kunstenaar. Hiernaast twee van zijn werken, prachtig. U kunt zijn werk gaan zien op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur aan de Krammer. 

The Land of Song in de Sjoel
Zaterdagavond (morgenavond) is er een heerlijk concert in de Sjoel waar ik helaas niet heen kan, maar wel graag had gewild. Het duo Jacqueline du Mortier en René Zoutewelle spelen en zingen wederom liedjes uit het land waar 'alle liedjes vandaan komen'. En deze keer nemen ze gastmuzikant Ruud de Bruin (ook Briellenaar) mee, wat volgens hen een hele fijn harmonieuze samenwerking is. Mocht u kunnen, heel veel plezier!

Theateravondjes
In BREStheater komt vanavond de uitverkochte voorstelling van OMDENKEN, bekend van de one-liners op de social media. Berhtold Gunster deelt zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen. Morgen (zaterdag) brengt Roel C. Verburg zijn derde theatershow waar hij verhalen vertelt over de pop- en rockgeschiedenis en vergelijkt dat met hoe het het zelf heeft als cabaretier in de polder.
Zondagmiddag volgen The Legends met een high tea vooraf. Op het moment van schrijven zijn hier nog een paar kaarten voor beschikbaar, maar kan niet garanderen dat dat nog zo is als u dit leest.

Griff Trio
In 't Kont van het Paard geniet u a.s. zondag van traditionele folk met een Waalse inslag. Altijd weer een fijne middag.

Tentoonstelling in de Sjoel
U kunt alleen de komende week nog naar de Sjoel om de expositie van Gerard Sikma en Cees van der Elst te bekijken. Vanmiddag (vrijdag) en volgende week maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur zijn de deuren geopend.

Week van de Ouderen
Komende woensdag start de Week van de Ouderen in DukdalfBRES. Het thema is 'Vier het leven'. 's Ochtends is er een badpakkenverkoop door de Dukdalf. 's Middags is er de onthulling van een bijzonder dementievriendelijk meubel in de bibliotheek en aansluitend kan iedereen weer meezingen tijdens het Aanschuifkoor in de theaterzaal. Deelnemers van de 60+ aquasporten krijgen gratis koffie/thee en er is een bijzondere afsluiting waar Brielse ouderen een mooie korting op krijgen. Meer daarover volgende week. Meer informatie over de week van de ouderen vindt u via deze link

Bewindvoering en mentorschap bij dementie
Volgende week woensdagavond is er het alzheimercafé in de Infirmerie wat eigenlijk wel mooi aansluit aan de week van de ouderen. Deze keer is gastspreker Remon van Galen, die gaat spreken over bewindvoering en mentorschap bij dementie.

Alle details van bovenstaande vindt u weer in de Cultuurladder:
>> Cultuurladder <<

Bij de Sint-Catharijne Cantorij worden zangers met koorervaring gezocht die mee willen zingen tijdens de kerstnachtdienst op 24 december. Info: Janneke Schoemaker, mobiel 06 42 92 63 23, jannekeschoemaker@gmail.com of naar Tine Wolters, telefoon 0181-415774, jcwolters@kpnmail.nl.

Ik wens u een heel fijn weekend toe.

Met vriendelijke groet,

Carry Maria klein Gunnewiek
Stichting Kunst en Cultuur Brielle
Postbus 108, 3230 AC Brielle
t 0181 41 33 97
e webmaster@kunstencultuurbrielle.nl
www.cultuurwebbrielle.nl
www.levedevestingbrielle.nl
(dinsdag en vrijdag)


Twee werken van Krijn van Driel die de komende
maanden nog exposeert in De Geuzenstaete.

[NEWS_MAIL] | [NEWS_DOMAIN]
[NEWS_DOMAIN]