1342691740Untitled-2.jpg
  Cultuurladder Brielle - nieuwsbrief

Op www.cultuurwebbrielle.nl vindt u de cultuurladder, de culturele agenda van Brielle.
Als u elke week op de hoogte gehouden wilt worden van wat er allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur in Brielle, schrijft u zich dan hier in voor de 'Cultuurladder - nieuwsbrief'.
 

 

[NEWS_DOMAIN]
 

Cultuurladder week 41

Geachte heer/ mevrouw,

Vanavond (vrijdagavond) draai ik kassadienst voor mijn collega's in BREStheater. De zaal voor de try-out van de Oudejaarsconference 2019 van Martijn Koning is helemaal volgeboekt. Dat wordt een fijne avond.  Zondagavond komt de talentvolle Maaike Ouboter in ons theater met ontwapenende anekdotes, verhalen en liedjes.

Open Dag Streekarchief
Morgen overdag kunt u tussen 10 en 15 uur binnenstappen bij het Streekarchief. Erg interessant natuurlijk. Om 11.30 uur wordt er lezing gegeven door Eva Lassing-van Gameren over vrouwen van Voorne-Putten. En om 13.00 en 14.00 uur geeft Bob Benschop lezingen over zijn nieuwe boek ‘Van weilanden naar woonwijken 1945-1975’. Daarnaast zijn er rondleidingen door de kluis om 11:00, 12:00 , 13:30 en 14:30 uur en diverse presentaties en exposities.

Korenfestival in de binnenstad
De Regionale Zangersbond Zuidwest Nederland organiseert morgen een bijzonder festival. In het Arsenaal, het Museum, de Sjoel, de Parochiekerk en de Sint-Catharijnekerk treden maar liefst zo'n 30 koren op (van gospel tot pop en van traditioneel tot russisch/oekraïns)! Het festival is gratis te bezoeken en u kunt van locatie naar locatie lopen. Bekijk hier het programma >

Expositie Kunst in Uitvoering
De galerie van Kunstkring Voorne, Kunst in Uitvoering, staat de hele maand oktober in het teken van visserij. Leden hebben visserij uitgebeeld in diverse technieken en materialen. Vanaf dit weekend kunt u tussen 13 en 17 terecht aan de Bernisserdijk. Op de vrijdag van de opening van het visserijmuseum (11 oktober) is de expositie ook geopend.

Inspiratiezondag Vrijzinnigen
Rabbijn Lody van de Kamp bespreekt zondagochtend in het voormalige kerkje aan de Kerkstraat 10 hoe Christenen en Joden zich verhouden tot de Islam.

Nesjomme in de Sjoel
Met Muziekgroep Joffe reizen we zondagmiddag mee met Joden die rond 1900 uit Oost-Europa vertrokkenen verhuisden naar New York, waar zij kennis maakten met de blues, de jazz, de musicals en de entertainmentindustrie.

Met de kunstbus naar Monet
U kunt in november weer mee met de kunstbus van de bibliotheek op een cultureel uitstapje. Dit keer voert de bus naar de tentoonstelling 'De Tuinen van Verbeelding' (met werken van Monet) in het Gemeentemuseum van Den Haag. De laatste expositie van werken van Monet was in 1986, dus het is een bijzondere mogelijkheid verschillende werken van de grote schilder nu eens in het echt te zien. U stapt op in Brielle of één van de andere plaatsen. U moet zich voor 28 oktober aanmelden om mee te kunnen.

Lezing Alzheimer
Aanstaande woensdag is er in de Infirmerie een lezing van Psycho-gerontoloog en schrijver/dichter Bère Miesen.

Alle details vindt u weer in de Cultuurladder:
>> Cultuurladder <<

Ik wens u weer een heerlijk weekend toe.

Met vriendelijke groet,

Carry Maria klein Gunnewiek
Stichting Kunst en Cultuur Brielle
Postbus 108, 3230 AC Brielle
t 0181 41 33 97
e webmaster@kunstencultuurbrielle.nl
www.cultuurwebbrielle.nl
www.levedevestingbrielle.nl
(dinsdag en vrijdag)
[NEWS_MAIL] | [NEWS_DOMAIN]
[NEWS_DOMAIN]