1342691740Untitled-2.jpg
  Cultuurladder Brielle - nieuwsbrief

Op www.cultuurwebbrielle.nl vindt u de cultuurladder, de culturele agenda van Brielle.
Als u elke week op de hoogte gehouden wilt worden van wat er allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur in Brielle, schrijft u zich dan hier in voor de 'Cultuurladder - nieuwsbrief'.
 

 

[NEWS_DOMAIN]
 

Cultuurladder week 40

Geachte heer/ mevrouw, 

Wist u al dat de Regionale Zangersbond volgend weekend op de zaterdag (5 oktober) een Korenfestival organiseert in onze binnenstad? Op vijf locaties treden 28 koren (!) op. Elk koor twee keer: heel spectaculair. Volgende week meer daarover, maar dan weet u het vast.

Laatste zomerstadswandeling
Morgen (zaterdag) is de laatste stadswandeling van het zomerseizoen, georganiseerd door Gidsengroep Brielle. Dus als u wilt genieten van een interessante, leuke wandeling door uw eigen stad, dan hoeft u alleen maar morgenmiddag om 13.15 uur op de markt te arriveren met €4,50 in uw hand ;). Uiteraard is het altijd mogelijk om via de website van de gidsengroep een groepswandeling op een andere dag te bestellen.

Weekend in BREStheater
U kunt heerlijk genieten met uw partner, zus of broer of vriend/vriendin en (klein-)kinderen in BREStheater dit weekend. Morgenavond zal in de theaterzaal cabaretier/voetbaltrainer Viggo Waasoptreden. Hij gaat de diepte in met zijn voorstelling 'De Meestervoorspeller'. Zondagmiddag kunt u uw (klein-)kinderen laten genieten van de leuke jeugdvoorstelling 'Aadje Piraatje Viert Feest' voor kinderen vanaf 4 jaar: samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. 

Laatste zomerorgelconcert 
Naast de stadswandelingen komt ook aan de reeks orgelconcerten een einde. Heel mooi dat de Culturele Commissie elke zomer weer zo'n uitgebreid programma weet samen te stellen met organisten die altijd weer graag op onze mooie Kamorgel komen spelen. De laatste in de rij, aanstaande maandagavond, is Jan Hage, organist van de Dom te Utrecht. Op het programma staat muziek van Bach, Liszt, Boëly, Guilmant en een improvisatie.

Workshop Train je Geheugen en start cursus Spaans
Tijdens de KoffiePLUS-middag in de Infirmerie aanstaande woensdag geeft Coby van Lingen de workshop 'Train je geheugen'. Op donderdagavond start een basiscursus Spaans hier in de bibliotheek, in de vergaderruimte van DukdalfBRES. Er zijn nog vijf plekken vrij, dus u kunt nog aanschuiven als u wilt.

Opera in de Infirmerie
De tweede operavertoning van het seizoen is die van R. Strauss: Die Frau Ohne Schatten. Frits van Driel, de enthousiaste begeleider van de operaavonden die er ook veel over kan vertellen schreef me: 'De opera van 2 oktober is nogal lang. Daarom begin ik dit keer om 19.00 uur.' Dan weet u dat u op tijd aanwezig moet zijn. 

Save the Date!
Wellicht heeft u er al van gehoord, want initiatiefneemster Carla Gevers van de Cantorij is enorm enthousiast met de voorbereidingen bezig, maar eind van deze maand, dinsdag 29 oktober komt een jongenskoor uit de Oekraïne een uniek concert verzorgen. De jongens komen 's ochtends al richting Brielle en hebben een mooi dagprogramma, waarna ze 's avonds hun stemmen laten horen in onze Sint-Catharijnekerk.

Alle details over bovenstaande vindt u weer in de Cultuurladder:
>> Cultuurladder <<

Ik wens u een fijn weekend toe.

Met vriendelijke groet,

Carry Maria klein Gunnewiek
Stichting Kunst en Cultuur Brielle
Postbus 108, 3230 AC Brielle
t 0181 41 33 97
e webmaster@kunstencultuurbrielle.nl
www.cultuurwebbrielle.nl
www.levedevestingbrielle.nl
(dinsdag en vrijdag)[NEWS_MAIL] | [NEWS_DOMAIN]
[NEWS_DOMAIN]