1342691740Untitled-2.jpg
  Cultuurladder Brielle - nieuwsbrief

Op www.cultuurwebbrielle.nl vindt u de cultuurladder, de culturele agenda van Brielle.
Als u elke week op de hoogte gehouden wilt worden van wat er allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur in Brielle, schrijft u zich dan hier in voor de 'Cultuurladder - nieuwsbrief'.
 

 

[NEWS_DOMAIN]
 

Cultuurladder week 39

Geachte heer/ mevrouw,

Morgen gaat het gebeuren! Het Jumbo Big Band Festival op de Markt, georganiseerd door de gepassioneerde mensen van onze werkgroep. Vooral Rob Catlender zet zich in om een zo goed mogelijke programmering te maken. Aan het weer kan hij niks doen, maar dat zit wel snor morgenmiddag en avond. Van 13.00 tot 18.20 uur zijn er vier big bands uit heel Nederlands te horen. Om 19.30 uur is de prijsuitreiking en krijgt de beste big band van het concours een bijzondere troffee, gemaakt door Willy Groot. Daarna, om 20.30 uur is de hoofdact: de Dutch Swing College Band met Wouter Hamel. Zéker de moeite waard om heen te gaan. U leest hier meer >

Vanavond (vrijdagavond) is er de voorstelling 'Lang Verhaal Kort' van Remco Veldhuis in BREStheater. Een hele boeiende, grappige voorstelling 'langs de hoogte- en dieptepunten van de Bijbel': terwijl de klok onverbiddelijk door tikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk ook zichzelf…

Dit weekend en het volgend weekend kunt u naar een tijdelijke expositie van Kunskring Voorne. Voor het eerst weer op hun stekje in Zwartewaal waar de verbouwing gaande is en het Visserijmuseum er ook wordt gevestigd. U kunt er maar liefst dríe kettingen bekijken die door leden van de kunstkring gemaakt zijn: drie basisfoto's hebben de aanzet gegeven tot een eerste kunstwerk, waarvan weer de volgende kunstenaar een interpretatie gemaakt heeft en zo verder. Erg leuk dus.

Morgenochtend (zaterdag) kunt u met uw (klein-)kinderen naar een workshop Prentenboekdans in de bibliotheek van DukdalfBRES. Met behulp van attributen, oefeningen en muziek wordt het verhaal van het prentenboek 'Wat dansen we heerlijk' tot leven gebracht. 

Morgenmiddag is de voorstelling Eva komt... weer van de Positivoos in Villa Schoutenhoeck te zien. Maar alleen als u al kaartjes heeft, want de middag is helemaal uitverkocht.
 
Zondagavond volgt de eerste BRESfilm van het seizoen. In 'Den Skyldige' beantwoordt Asger Holm in de alarmcentrale een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Spannend!

Volgende week kunt u op maandagavond naar een orgelconcert van Hayo Boerema in de Sint-Catharijnekerk. Op woensdagavond is daar ook een boeiende lezing over orgels door de organist Aart Bergwerff, samen met Willem Chr. Meijboom, genaamd 'Hollanse (kerk-)orgels, in het bijzonder te Brielle'. 

Alle details vindt u weer in de Cultuurladder:
>> Cultuurladder <<

Ik wens u een bijzonder mooi weekend toe!

Met vriendelijke groet,

Carry Maria klein Gunnewiek
Stichting Kunst en Cultuur Brielle
Postbus 108, 3230 AC Brielle
t 0181 41 33 97
e webmaster@kunstencultuurbrielle.nl
www.cultuurwebbrielle.nl
www.levedevestingbrielle.nl
(dinsdag en vrijdag)
Hoe mooi is deze foto van Piet de Winter?
Hij stuurde deze mee met de aankonding van de
lezing/presentatie a.s. woensdag: 'Hollanse
(kerk-)orgels, in het bijzonder te Brielle'. 

[NEWS_MAIL] | [NEWS_DOMAIN]
[NEWS_DOMAIN]