1342691740Untitled-2.jpg


De culturele agenda van Brielle, de cultuurladder, kunt u bekijken via bovenstaand logo. U kunt zich ook opgeven voor onze cultuurladder nieuwsbrief, die u dan elke vrijdag in uw mailbox ontvangt met het nieuws over kunst en cultuur in Brielle.
-----------------------------------------


Reactie met CV op "Maskerade 2018":

Velden met (*) zijn verplicht.
Maskerade 2018
(*):
(*):
(*):
:
(*):

Maskerade 2018


In welke stad bestaat er zo’n bijzonder evenement als de Maskerade? Inderdaad, nergens anders dan in onze vestingstad. Niet voor niets is onze Brielse Maskerade bekroond met het Unesco-certificaat Immaterieel Erfgoed! 

Daarom komen Briellenaren op 5 december massaal naar de binnenstad, om onder het genot van (gratis) warme chocolademelk en glühwein, te gaan kijken naar de deelnemers. Want tijdens de Maskerade gaan maskeradegangers uit hun dak. Sommigen verzinnen gewoon iets geks en andere deelnemers uiten op humoristische wijze hun frustraties en/of kritiek betreffende alles wat er in het afgelopen jaar gepasseerd is, zonder aanzien des persoons. Of het nu om plaatselijke-, landelijke- of wereldgebeurtenissen gaat is daarbij om het even. Het gaat erom dat men er verkleed, gemaskerd of geschminkt de draak mee steekt. 

Publiek loopt rond

Ook dit jaar staat de binnenstad weer op zijn kop. Dit keer zal voor de verandering vanaf 19.00 uur het publiek rondlopen in plaats van de 
deelnemers! Achter de fanfare aan, lopend langs de groepen valt er heel veel te zien en te horen. Om kwart voor acht komt de fanfare weer langs om de gemaskerde stoet op te halen en naar de Markt te begeleiden waar de feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden. Wilt u deelnemen aan de maskerade? Om een goede indeling te kunnen maken is het fijn als u zich vooraf op geeft via werkgroep-maskerade@outlook.com (niet verplicht). Of u zich nu wel of niet hebt aangemeld, meldt u zich uiterlijk 18.30 uur bij Danssschool de Werker, Venkelstraat 17.
'Commedia dell'arte'

Patrizia Esposito, Italiaanse met Brielse roots heeft zich dit jaar verdiept in onze Brielse maskerade. Ze maakt maskers in de traditie van 'Commedia dell'arte', een vorm van improvisatietheater uit Italië in de 16e tot 18e eeuw. Ze heeft speciaal voor de gelegenheid een masker ontworpen als mascotte voor de Maskerade. Deze zal voor het eerst te zien zijn op 5 december. Het wordt dan aan het hoofd van de optocht gedragen.

Afterparty


Net als vorig jaar zorgt de werkgroep van Stichting Kunst en Cultuur Brielle dat wie zin heeft nog na kan borrelen bij Dansschool de Werker.

Pagina terug